2 år

Man plejer jo at sige noget med, at artige og søde børn får solskin på deres fødselsdag. I dag har det været gråt og pisset ned hele dagen. Det giver ikke rigtig mening, for en af de største solstråler jeg kender, har fødselsdag i dag.
For to år siden, på en søndag i solskin kom mit andet barn til verden. Dagen inden havde jeg gået en lang tur i snevejr i Fælledparken for at få fødslen til at gå i gang. Jeg var utålmodig. Fødslen skulle hjælpes i gang, for at undgå at en eventuel svangerskabsforgiftning ville blusse op. Det var nogle lange dage, og så har tålmodighed aldrig rigtig været min stærke side.
Men søndag den 15. januar, midt på dagen, midt i vintersolen, gik det lige pludselig stærkt. Da min krop først blev klar over, at den skulle føde, fik barnet fart på. Selve fødslen tog ti minutter.
Kære lille store E 
Lige siden du så dagens lys første gang har du haft fart på. Det har du stadig. Jeg kender ingen med så meget krudt i røven som dig. Kender ingen (nu) 2-årige der kan og vil så mange ting selv. “Selv, selv” siger du til mig, når jeg prøver at hælde mælk i din kop. Du er et hundrede procent din egen. Når man får to døtre relativt tæt på hinanden, er det lidt svært ikke at forestille sig at de ikke skulle blive sådan rimelig ens. Men nej, du er ikke som din storesøster, ikke som nogen anden, og det skal du slet heller ikke være. 
Lige siden den der søndag i januar for to år siden har du været glad. Glad hver dag og nem at stille tilfreds. Du er sjov. Grinende og smilende. 
Du er den vildeste tumle bumle. Terminator og Krudt Badut er blandt de kælenavne jeg har til dig. Så sent som i lørdags kom du til skade, og vi måtte på skadestuen. Du holder mig til ilden, kan man sige.
Men det der er allermest inspirerende, er dit gode humør. Da jeg lige havde født dig, fik jeg en halskæde der var formet som en slags fyrværkeri – og i sedlen der lå i smykke æsken, stod der noget med at være “ready for whatever comes your way”. Og sådan har det været. Meget kommet my way siden din første fødselsdag. Men hvis der er en der altid er ready, glad og nysgerrig, så er det dig! Det lærer jeg så meget af. Hver dag. 
Kære lille, store E. kæmpe tillykke med dine 2 år. Hvilke år det har været. Du er den allermest fantastiske lillesøster og livet med dig er altid fuldt af solskin.
Din mor elsker dig – helt op til måne, sol og stjerner. 
Tjøst (kys på 2 års sprog)  

En tanke om “2 år”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *