Birthday-boy <3

For mange er den 31. december lig med raketter, bordbomber, kaosbranderter, dronningens nytårstale, 90 års fødselsdag, året der gak, og så videre.

Det er det også lidt for mig – men mest er dagen noget andet. Jeg har tidligere beskrevet hvordan fødselsdag og det at fejre dem jeg holder af, er noget der betyder rigtig meget for mig og d. 31. december er udover at være nytårsaften, også min kære hr. mands fødselsdag. I år er vi endda ude i en rund en af slagsen. Fødselsdagsnazisten (altså mig), har altid haft svært ved at hans fødselsdag falder som den gør – for det bliver bare aldrig rigtig kun hans dag og der er mange hensyn at skulle tænke ind i en fødselsdagsfejring. Selv siger han at han jo aldrig har prøvet andet og er godt tilfreds med at vi bare hygger os sammen og får lidt god mad. Fødselsdagsnazisten har spurgt, plaget og spurgt lidt mere for om vi ikke skulle lave noget særligt, om han ikke ville have en fest eller noget helt tredje. Men nej, han er en beskeden mand – alt for god synes jeg faktisk.
Jeg har selvfølgelig ikke helt kunne leve med hans ønske om en stille fødselsdag og har planlagt et par gode overraskelser, som jeg er sikker på at han vil skønne meget på. Der skal sgu hverken mangle overraskelser, kærlighed, kage eller gaver når han fylder år.

I kærlighedens navn har jeg derfor formuleret en lille hyldest til ham, som jeg nu vil dele med hele verden (eller “bare” jer der læser bloggen):

Kære P, 
“Du er aaalt for flink” – for snart 6 år siden hjalp du en meget fuld ung dame i seng. Vi havde på det tidspunkt begge to et ret godt øje til hinanden og havde vist også snig-kysset på gangen foran Pejsestuen på Vallekilde højskole en gang eller tre. Men du var ridderlig som min far ville sige og hjalp mig i seng, da jeg ikke selv kunne forcere trapperne til mit værelse. Du er flink, sød faktisk – et godt menneske endda. Et af de mest oprigtige, ærlige og ordentlige mennesker jeg kender. Jeg tror det var det jeg mente dengang, men mit mere sofistikterede ordforråd var vist gemt på bunden af en flaske.

252706_10150312191242802_6883558_n

Du er hjælpsom, omsorgsfuld og betænktsom. Jeg ved at jeg kan regne med dig. Jeg ved at jeg kan regne med os og at vi passer på hinanden. Du har givet mig en tryghed som ingen andre har kunne give mig. Du har formået at få mig helt ned på jorden og være tilpas med det. Mødet med dig og de sidste snart 6 år har lært mig uendeligt meget om verden, om andre mennesker og om mig selv.  

Første gang vi mødte hinanden vidste jeg på en måde at der var noget over dig. Jeg tror jeg kunne genkende noget af mig selv i dig. En af vores fælles veninder fra højskolen sagde engang at vi har samme øjne og jeg forstår hvad hun mener. I talen til vores bryllup sagde jeg til dig “kender du en med det samme blik, skal du vide at han er din ven” og det var det jeg så. Jeg vidste at vi var på bølgelængde. Skæbnen ville imidlertid at vi skulle starte med at være venner. Min gode veninde havde tænkt sig at det skulle være hende og dig. Så vi måtte være venner og det var vi. Lige indtil at det ikke var nok. Jeg havde dårlig samvittighed over at bryde den der girl-code, og prøvede også at stritte imod, lige indtil at jeg ikke kunne stritte mere imod. I dag kan jeg tydeligt se at det ikke kunne være anerledes. Jeg er ret sikker på at vi to høre sammen.

image2 getattachment-1

Vi er blevet testet af lidt af hvert, men har altid fundet tilbage til at være lige præcis os to. Alting kan sgu bare komme an, vi klarer det nok. Det ved jeg at vi kan.

unnamed-3-1

Kære P, kære min mand, kære min bedste ven, kære mine børns far, rigtig hjertelig tillykke med fødselsdagen. Fra det inderste af mit hjerte ønsker jeg dig den bedste fødselsdag og alt det bedste for resten af vores eventyr. 

concybc2ozkhuryukgw9icqoa482v50hhknecnimsaq

Helt corny, er jeg jo nødt til at indsætte vores sang her. Din helt er Bruce Springsteen, min er Patti Smith – de har begge sunget sangen. Men nu er det jo din fødselsdag, og derfor skal du selvfølgelig ha’ den med Bruce. 

 

En tanke om “Birthday-boy <3”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *