Bye bye baby

For nylig skiftede jeg lillesøsters vinterdyne til en sommerdyne. Endelig, langt om længe gav det mening, og vil selvfølgelig ikke begræde at foråret endelig er over os. Det er heller ikke mange uger siden hun er hoppet op i en ny tøj størrelse. For to uger siden begyndte hun at trille, vi er i fuld gang med grød og mos og nu øver hun sig så småt i at kravle. Min baby er definitivt ikke nyfødt længere.

Netop fordi hun er begyndt at trille, kom der forleden en og købte det aktivitetsstativ hun indtil for nylig har ligget og mundret sig under. Ligesom jeg er ved, at sælge ud af alt det tøj der er blevet for småt. Selvom jeg virkelig går ind for genbrug og cirkulærøkonomi, er det stadig trist og lidt svært at skille sig af med disse ting.

Sidst jeg havde en baby, blev alle de ting hun voksede fra samlet i poser og kasser og lagt på loftet. Til den næste. Vi var enige om, at vi ville have flere børn. Vi var også enige om at, de skulle være forholdsvis tæt på hinanden. Faktisk snakkede vi også tit om, at vi skulle have mere end de 2 – 3 måske? Jeg vovede endda, at sige at jeg gerne vil have 4 børn.

Nu er virkeligheden jo en anden. Pigerne og jeg skal flytte i en mindre lejlighed. Til en lejlighed hvor der kun hører ét loftsrum til (modsat de to, jeg har haft indtil nu). Så i de her dage fotograferer jeg Lamaze baby-rangler og babytøj i små størrelser, som lillesøster er blevet for stor til. Jeg sætter til salg og udveksler varerne med nybagte mødre.

Det er dejligt at få ryddet ud, men det gør mig nu også ked af det. Dels fordi at tiden med en nyfødt baby ikke kommer igen og fordi den var turbulent og hård.

Men mest fordi, at fremtiden er usikker nu. Måske har jeg nu fået de børn jeg skal have? Hvem ved? Hvis der er noget jeg har lært, så er det, at man ikke rigtig kan regne med noget.

Jeg aner ikke hvad det ender med. Jeg er ret sikker på, at jeg gerne vil have flere børn en dag. Så jeg gemmer de fineste af de ting pigerne har haft. Gemmer de ting, vi har fået af de mennesker der betyder meget for mig og dem. Hvis ikke de får en lillebror eller søster, kan de selv finde tingene frem og vi kan sammen mindes om den tid der var engang. En tid der både var turbulent og fyldt med kærlighed til dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *