Ferie-mor

En “lille” hilsen fra ferielandet. Som så mange andre er vi også draget på ferie – og det der med sommerferien har jeg været spændt på. Sommerferie med barn kræver mange praktiske overvejelser – V I R K E L I G mange. Og så er der jo alle bekymringerne.

Men som sagt, sommerferie. Vi har tre ugers ferie sammen. Vi er netop gået ind i den tredje. De to første uger var vi i sommerhus, først en uge alene og så en uge med mine forældre. Denne, den tredje uge, bruger vi i en lille hyggelig by uden for Berlin med barnets farmor og farfar. Den her sommerferie er altså all about bedsteforældre-tid. Det kan sikkert lyde ret intenst for nogle. Men det har i den grad vist sig at være en rigtig god idé. Hjemme i hverdagen har vi ikke specielt meget intenst bedsteforældre-samvær, så der bliver i den grad fyldt på den konto her i ferien. En anden konto der også lades op i bedsteforældrenes selskab er søvnkontoen – nu er vi nemlig flere til at stå op klokken tidligt, og hvis man har lyst kan man hvile sig mens nogle andre leger med barnet. Brilliant!

Jeg bliver altid lidt stresset i forbindelse med at skulle rejse, jeg er ikke overdrevet god til mange skift, og jeg fornemmer at det kun er blevet værre af at være blevet nogens mor. Derfor har denne her ferieform været ret ideel – i første omgang skulle vi ikke ret langt væk, vi har haft base det samme sted i længere tid af gangen og så videre. Men det betyder jo desværre ikke at bekymringerne udebliver.

For hvad nu hvis det hele blev for kedeligt? Før vi fik barn rejste vi meget på storbyferie, hvor man kunne træde lige ud af døren og opleve alt muligt. Ville barnet føle sig underholdt nok? Havde vi nu pakket legetøj/tøj og underholdning nok? Og hvad nu hvis det regnede hele tiden?

Indtil videre har det ikke været kedeligt. Men der har heller ikke været den vilde gang i gaden. Og ja, det har regnet meget i sommerhusland. Når det så er sagt, har der været så mange gode ting. Jeg er virkelig blevet opmærksom på hvor meget børn, eller i hvert fald mit barn, kan få ud af ikke ret meget.
Vi har plukket blomster, set en masse (for by-barnet hidtil ukendte) dyr, f.eks. dådyr, en grævling, men også mange larver, biller og sommerfugle. På stranden har vi set og leget med sand, vand og tang og barnet har lært hvad blæretang er – at moren i den forbindelse også blev klogere snakker vi selvfølgelig ikke om. Vi har cyklet, spist is, set Ramasjang, læst bøger, tegnet, leget med alt hvad man kan finde i skufferne i en sommerhus-kommode. Vi har moret os over det høje “PLUMP” der kommer når man smider en sten i vandet. Kort sagt, verden er stor. Også i Vestjylland. Det hele behøver ikke nødvendigvis være så skide fancy. I hvert fald ikke endnu, og det nyder jeg.

Nu har vi så brugt to dage i en lille tysk by. Her er stille, så vi har udforsket byen, spist på fiskerestaurant og været ude og sejle. Desuden har der været en masse tid til at lege med farmor og farfar, og intet gør mig mere lykkelig end at høre min datter skraldgrine fordi hendes bedsteforældre har fundet på noget sjovt. Hun har det som blommen i et æg på den her ferie, og jeg kan virkelig mærke hvor mange mennesker der elsker hende.

I morgen er det dog endelig tid til at der skal ske lidt mere. Vi ind til Berlin, en af mine yndlingsbyer og selvom det ikke er uden bekymringer (vil barnet sove lur i klapvognen? Kan vi overhovedet nå at se noget som helst med en meget selvstændig pige, der helst vil det hele selv? Bliver det for varmt? Etc etc), glæder jeg mig alligevel, for det skal nok blive sjovt, godt og spændende – det har den her ferie lært mig. Og hvis det ikke går, er vi flere til at tage os af barnet. Det er i sandhed fantastisk.

Jeg bruger generelt alt for meget tid på bekymringer der slet ikke når at blive til noget. Den her sommerferie har virkelig lært mig at “ja-hatten” slet ikke er så dum. For det hele skal jo nok gå og det er faktisk slet ikke så svært at rejse med en knap 2-årig.

– (Bekymrede) (Ferie)Mor her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *