Helingsproces

Først og fremmest: tusind tak for alle de søde hilsner, gode råd og al den virtuelle kærlighed jeg har modtaget, efter de sidste to blogindlæg. Der er flere der skriver at det må være frygtelig hårdt og selvfølgelig går ud fra at jeg er knust og dybt ulykkelig.
Men alt i alt, har jeg det faktisk okay. Godt endda.

På en måde er der jo noget i mig der er gået stykker. De første dage i skilsmisseprocessen græd jeg meget. Især over alle de drømme og forventninger der nu ikke ville blive indfriet. Drømmen om kernefamilien brast. Mit ideal om at mine døtre ikke skulle være skilsmissebørn. Jeg græd på pigernes vegne. Jeg synes ikke det var det de havde fortjent. Forventningerne om hvor og hvordan vi skulle bo. Der bliver hverken muremestervilla eller blomsterkummer med krydderurter lige foreløbig. Det er både i det store og det små at alt det jeg havde håbet, ønsket og regnet med blev væk.

Jeg er bestemt ved at vænne mig til den nye tilværelse som single-mor. Som enlig. Eller ja, jeg ved stadig ikke hvad jeg skal kalde det. Fraskilt lyder så voksent og jeg er ikke engang fyldt 28 endnu. Min alder hjælper mig nu faktisk alligevel meget i den her proces, jeg kan nå det hele endnu og jeg er sikker på at livet har noget godt til mig. For mig handler det lige nu om at finde mig selv helt igen. Den som bare er mig. Alene-mig.

I processen hører jeg musik som jeg ikke har hørt siden mine teenage-år. Jeg laver indretningsplaner for mit og pigernes hjem. Vores pige-villa-villekulla-hybel. Fyldt med legetøj og seje damer. Vi skal have lyserøde vægge og vi skal selv bestemme. Jeg har klippet mit hår kortere end det har været i årevis. Jeg tager beslutninger for fremtiden. Måske ved jeg endda nu hvad jeg skal være “når jeg bliver stor”. Mærker efter hvad det præcis er JEG har lyst til og hvad JEG synes. Meget er faldet på plads og heldigvis er kernen af mig den samme.

Jeg øver mig – og bliver bedre – til at tage imod den hjælp folk tilbyder mig. Mandag aften kom et vennepar forbi med aftensmad og legede med ungerne, mens jeg så på en anden lejlighed i min andelsboligforening. Kryds lige fingre! Søndag spiste vi aftensmad med en af mine gode veninder og hendes datter, der aldersmæssigt ligger mellem mine to. Det er rart at mærke at man har et netværk og et sikkerhedsnet. Nogen der selv tilbyder hjælp, og selvom jeg nogle gange føler mig meget alene, føler jeg mig andre gange også meget omsluttet.

Og vigtigst af alt, så kan jeg godt det her. Mine piger er glade og trygge. De spiser godt, sover godt, smiler, griner og fjoller med deres mor. Den store lægger armene om mig og siger “verdens bedste moar”, “du er min bedste ven”, om aftenen når jeg har puttet hende, spørger hun om jeg er træt og prøver så at putte mig i hendes seng. En omsorgsfuld og klog lille en. Da skilsmissen var ny og jeg stadig var i chok, var min største skræk at det ville påvirke børnene meget. At de skulle blive helt traumatiserede. Jeg har gjort alt hvad jeg kan for at give dem tryghed og kærlighed, at forklare den store hvad der er sket, på den bedst mulige måde. Jeg har rådført mig med kloge hoveder og jeg har krammet og gjort hvad jeg kunne for at være hos mine pigerne. Jeg tager lige jantelovs-bladet fra munden og siger: det gav pote. De har det virkelig godt.

En klog kvinde der har undervist mig i at skrive, dengang jeg gik på højskole sagde til mig: “du vil finde stor styrke i at vide at du kan det her”. Det er sejt at kunne klare sig selv. Det kan hun. Det kan jeg. Jeg står stadig. Sammen med to glade og trygge børn. Og nu glæder jeg mig faktisk til alt hvad der venter vores lille trekløver.

MP900438966.JPG (aktuelt)

En tanke om “Helingsproces”

  1. Sådan, Louise!
    Håber det bedste for dig og dine piger … og for lejligheden. Det er så rigtigt, at når én dør lukkes åbner der sig en ny. Det er bare svært at se på forkant. Blot vid, det er rigtigt
    Har du lyst til et lille afbræk i hverdagen, er du mere end velkommen til at tage dine piger og evt. din mor og far med på en weekend her hos os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *