Januar

Januar 2017 går allerede på hæld. Sidst jeg skrev et blogindlæg så min verden meget anderledes ud end den gør i dag. Jeg havde nemlig januar planlagt ned til mindste detalje. Der var mange ting jeg skulle nå inden årets første måned randte ud, for når det først blev februar skulle jeg være mor igen. Min terminsdato 1. februar indikerede for mig (måske lidt naivt) at mit andet barn ville blive et februar barn. For jeg ville jo helt sikkert gå over tiden.

Wrong! Jeg gjorde det modsatte af at gå over tiden. Min fødsel blev sat igang, da jeg var 37 uger henne – altså hele 3 uger før termin. I de tre uger havde jeg planlagt at jeg skulle færdiggøre min læreruddannelse, ordne det sidste redebyggeri, være en masse sammen med min datter – bare hende og jeg, ud og spise med en god veninde, i biffen med børnenes far, lave mad til fryseren. Og jo, alt det kunne jeg faktisk have nået på tre uger.

Men ja, virkeligheden skulle blive en ganske anden. D. 15. januar – efter 2 dages igangsættelse – fødte jeg mit andet barn. Mens jeg lå på hospitalet og igangsættelsen blev planlagt tænkte jeg igen og igen på det gamle John Lennon citat, måske er det en smule corny, men ikke desto mindre meget rigtigt for mit liv:

life_is_what_happens-82933

Der kom liv til og livet skete, selvom mine planer ville noget andet og det kunne ikke føles mere rigtigt. Den 15. januar er nemlig den rigtigste dag for lille E at have fødselsdag. Det er lige som det skal være.

For en kontrolfreak som mig og i en verden og en tid, hvor det næsten er muligt at tage kontrol over alting, er det egentlig befriende at opleve hvordan livet alligevel har noget andet til en, end det man lige regner med. At det modsatte af hvad man regner med, kan ende med at føles som det rigtige.

I dag, på januars sidste søndag og min yngstes 2-ugers fødselsdag kunne jeg ikke være mere taknemmelig for hvordan det hele flaskede sig. Jeg har nu to helt fantastiske døtre, min læreruddannelse kom næsten i hus og indtil videre klarer vi alt det nye ret godt synes jeg, også selvom fryseren ikke nåede at blive fyldt op og på trods af at vi stadig manglede at vaske en del babytøj. Alle mand er sunde, raske og glade og resten kan vi jo altid ordne, det er bare et spørgsmål om tid.

6 tanker om “Januar”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *