Kære A

Da du var helt nyfødt og jeg gik en tur med dig på Riget i den gennemsigtige plastikvugge spillede Mads Langers Elephant ud af højtalerne “she is so beautiful and i’m affraid of breaking her” .. jeg vidste godt at sangen var skrevet til en kæreste. Men jeg tænkte at det ligeså godt kunne være mig der havde skrevet den til dig. Du var den smukkeste baby jeg nogensinde havde set. 

Du strøg ud af maven på mig kl. 02:40. Da fødslen endelig gik igang, gik det stærkt. Der var helt stille og himlen over Blegdamsvej var kulsort. Du skreg. Jeg fik dig op og mine første ord til dig var “så så lille skat. Jeg skal nok passe på dig”. I et øjeblik føltes det som om, at der kun var dig og mig i verden.

Dagene efter var vi indlagt på Riget. Alt var egentlig fint, men fødslen, eller optakten til den havde været hård og lang, så de passede på os og holdt øje med os. Efter to dage hvor vi ikke forlod stuen bevægede vi os ud. Du fik en lille uldhue på og blev svøbt i dynen. Din far og jeg var skide nervøse for at der skulle ske dig noget. Vi snakkede om, og spurgte sygeplejerskerne til råds, om det nu var sikkert nok at gå uden for. Efterårssolen skinnede. Vi var ude i frisk luft, men kun kort. Vi ville så nødig ødelægge dig.

Dagen efter vi kom hjem, skulle vi med bussen ind til hospitalet. Der var FCK – Brøndby i Parken og jeg var rædselsslagen over de fulde mennesker i bussen. Allerhelst ville sidde hjemme i sengen og passe på dig.

Lige da du kom til verden, synede verden utrolig stor, styg, ond, beskidt, farlig og fyldt med bakterier for mig. Jeg kan huske hvordan din fætters løbende næse, næsten fik mit hjerte til at stoppe. Hvordan det at gå forbi en der røg en cigaret på gaden, gav mig lyst til at råbe. Jeg havde lyst til at bane vejen for dig, til at fjerne alt det farlige.

Med tiden har jeg dog besindet mig. Frisk luft, bakterier og snotnæser gør mig ikke længere nervøs. Du er nemlig en af de sejeste, jeg nogensinde har mødt. Da du var baby, var du lidt til den lille side, og du startede i vuggestue allerede da du var 10 måneder. Du var sgu lidt lille i det, dengang. Men du var og er bare skide sej. Der er sgu ingen der skal vælte dig omkuld. Du siger tydeligt fra og ved hvad du vil, og ikke vil. Dét er sejt. Du er alvorlig, klog og eftertænksom. Samtidig er du glad for fest og sjov i gaden. Du er en livsnyder der gerne vil på restaurant og bestiller allerede selv mad. Du er min smukke store unge. Du er verden sødeste og mest omsorgsfulde storesøster. Jeg kan se både mig selv, og din far i dig. Du har fået det bedste fra os, synes jeg. Du gør mig så uendeligt stolt.

Kære A, på de 3 år, der er gået, har jeg lært og følt at kærligheden i den grad tåler og udholder alt og at intet er så stort som en mors kærlighed til sit barn. Da jeg fik dig op på brystet den nat for 3 år siden vidste jeg, at jeg ville bruge hele mit liv på at passe på dig, at jeg ville ofre alt for dig – og det var ganske overvældende. Den nat for 3 år siden, vidste jeg ikke, at man kunne elske et lille bitte menneske så meget og jeg vidste slet ikke, at kærligheden ville blive ved med at vokse.
Jeg finder uendeligt meget styrke i at være din mor og det giver det hele så meget mening. Når alt har synet fuldstændig uoverskueligt, og verden har været i brand, kigger jeg på dig, og ved at jeg kan finde de mest ubeskrivelige urkræfter frem, for at beskytte dig.
Jeg elsker dig, mere end jeg kan beskrive. Jeg mener det når jeg skriver at jeg vil ofre alt, hvis det betyder at du og din søster har set godt.

IMG_1406
I’m curious, curious
Where this might end

En tanke om “Kære A”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *