Kloge børn

In such an ugly world, something so beautiful, synger the Kooks, og de ord kom jeg til at tænke på i dag.

For shit, en grim verden altså. Jeg kan slet ikke holde tanken om det terrorangreb, der skete i Barcelona i torsdags. Barcelona er klart en af mine yndlingsbyer og en jeg meget gerne vil besøge med mine børn en dag. Desuden var min lillebrors søde dejlige kæreste i Barcelona indtil samme dag og jeg er så glad for at hun er okay.

På Nørrebro, hvor pigerne og jeg bor huserer der pt. bandekrig. Min Gudmor ringede forleden fra Jylland, for at sikre sig at vi ikke er blevet skudt endnu, og ville også høre om vi kan gå frit på gaden. Det kan vi. Sådan da. Eller altså, det er sgu da noget jeg tænker over. Og er på en måde glad for, at jeg aldrig går rundt udenfor efter kl. 17, og der er klart visse steder jeg skynder mig igennem eller undgår. Det giver mig myrekryb, at tænke på, at der er røget kugler ind af vinduerne, hos en familie, uhyggeligt tæt på hvor jeg bor. Det skal stoppe nu!

IMG_4088

I dag var mig og min ældste datter på tur til Silvan i Nørrebro Bycenter. Min yngste og pigernes far var hjemme i lejligheden. Inden vi cyklede, sagde jeg lidt i spøg “nu må man håbe at vi ikke bliver skudt”. Jeg er nu som sådan ikke nervøs for det. Men så alligevel.

Da vi kom ud af Silvan holdt der 3 politibiler og der var flere betjente i skudsikre veste. Nogle af dem var ved at ransage en bil og andre holdt en mand fast i håndjern. Det så egentlig ikke så dramatisk ud (jeg har muligvis boet på Nørrebro for længe). Min datter fik øje på en politibil der kærte, og sagde “det er en politibil. Politiet er på vej ud og redde nogen” “måske sidder de fast i et træ og har slået sig”. 

Jeg smilede til hende og sagde, at det troede jeg også. Samtidig tænkte jeg, at verden ville være et bedre og mindre ugly sted, hvis alle anskuede den som en på knap 3 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *