Menings-mor

I skrivende stund er jeg på vej i en taxa, ind til Radio 24/7 hvor jeg skal være med til at debattere det at flere og flere gravide gør brug af private jordemødre og fødeklinikker. De besparelser der er i det offentlige får mange til at vælge at betale sig fra at få den omsorg og tryghed de føler de har brug for. Noget jeg sådan set godt kan forstå, fødslen af ens barn er noget af det største man kan opleve og selvfølgelig skal det være en tryg og god oplevelse. Berlingske bragte igår en artikel hvor de beskriver hvordan folk køber sig til det de kalder luksusfødsler – det at beskrive en fødsel med tid og tryghed som en luksus er jo hele problemets kerne. Det burde jo være alle forundt.

Jeg har tidligere på bloggen skrevet om en problemstilling, jeg synes minder lidt om den her. Jeg kan principielt sagtens forstå at man ikke vil gå på kompromis med sikkerheden og trygheden under en fødsel. Ligesom jeg godt kan forstå at man ikke vil give sit barn en folkeskoletid som man ikke kan bruge til noget, og derfor vælger privatskolen til. I et tidligere indlæg her på bloggen harcelerede jeg lidt over det at vælge private daginstitutioner eller at vælge passe barnet hjemme. I indlægget skriver jeg blandt andet at mange mener at det er en prioriteringssag, og at alle kan gøre det, hvilket jeg er lodret uenig i.

Det jeg egentlig vil sige her på falderebet inden min radio debut er at jeg synes det er ærgerligt og sørgeligt hvis alle der har ressourcer til det vælger de offentlige tilbud fra. For så er vi jo selv med til at styrke privatiseringen af vores samfund. Vi skal have de triste historier frem i lyset og selvom jeg måske kunne have råd til “luksus-fødsel”, privat skole og andre fordelagtige ting, synes jeg at vi allesammen skal bruge vores offentlige system og sammen kæmpe for at det bliver bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *