Natteravne

I går startede ældstedatteren i børnehave, og denne uge står således i indkøringens tegn. Det er 2 år siden hun startede i vuggestue, og jeg sidst kørte hende ind. Det var jo noget ganske andet. Nu kan hun f.eks. sige “du må ikke gå, mor”. Heldigvis kan hun også sige “jeg vil blive i børnehaven”. I dag var hun der 1½ time alene og det gik godt. Men da jeg gik derfra i formiddags, havde jeg ondt i maven. Følte jeg svigtede. Følte at der er noget helt unaturligt i at man afleverer sit et og alt til nogle relativt fremmede mennesker. Det er det måske også, men sådan er vores samfund jo nu engang skruet sammen. Det er ikke en mulighed for mig at blive hjemmegående med mine piger. Jeg har lagt nogle planer for min, og deres fremtid, der gør at vi får brug for at de er institution.

På den lyse side, så kan jeg allerede efter to dage mærke hvor meget hun er vokset af at være der. Hvor stolt hun er af at være børnehavebarn og hvor spændende hun synes det er. Når den dårlige samvittighed nager, glæder jeg mig over, at jeg har tid og mulighed for at give hende mange korte dage og fridage. Da hun gik i vuggestue, var det det samme. Jeg ved at hun er tryg, og jeg ved at hun er glad. Men den dårlige samvittighed og de tunge tanker er sværere at slå væk, når man er træt.

I morges var jeg træt. Min nat så nemlig sådan her ud:
22.30: vender og drejer mig og kan ikke falde i søvn
23.30: vågner af at den ældste græder og har slået hovedet ind i sit sengegærde. Får hende hurtigt beroliget og puttet igen. Alt er godt.
23.40: Lillesøster er vågen. Laver en flaske. Giver flaske.
24:00: Lillesøster gylper udover hele min seng. Ned af min ryg, og ned i mine underbukser. Der er gylp über alles.
00:05: Finder ren body og ble. Skifter barn.
00:10: Leder efter sengetøj i mørket
00:15: Skifter sengetøj med så lidt lys som muligt. Er så stille jeg kan. Ingen skal få den fikse idé at det er morgen.
00:20: Leder efter rent tøj til mig selv
00.25: “Aaa-græææ, pludre, pludre, pludre” lyder det henne fra babysengen
Halvanden timer senere sover hun igen.
04:30: Pludren fra sengen igen. Barnet tror tydeligvis at det er morgen.
06:00: Efter mere sutteflaske, mere pludren, bleskift og mere rullen rundt sover yngstebarnet igen.
06:40: “Moaaar, jeg er vågen”.

Da jeg stod op i morges, troede jeg virkelig at alt ville gå galt i dag. Men overraskende nok følte jeg mig ikke så træt. Kender I det, at man er så træt, at man “kun” har ondt i hovedet og tømmermænds-agtige fornemmelser i kroppen? Men jeg havde svært ved at se, hvordan indkøring af børnehavebarn skulle passe sammen med overtræt baby. Men, baby faldt i søvn i barnevognen da vi kørte ind i børnehaven. Så der var god tid til overlevering af børnehavebarn.
Hentede børnehavebarn kl. 12, og kl. 13.30 sov vi alle tre en lur.
Derfor kan jeg nu, fortælle mig selv, at det hele nok skal gå. Huske på at børnehavebarnet ikke ville hjem. At vi har masser af tid sammen. At alt er godt og at indkøringen faktisk gik godt, igen i dag.

20130730-071942Men i nat, der skal vi sove. Aaah, sove..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *