Nesting

… Eller at bygge rede, som det hedder på dansk, er åbenbart noget man skal som gravid. I gårsdagens blogindlæg nævnte jeg at det at være gravid 2. gang er noget helt andet end første. Det bliver meget tydeligt når det kommer til det at bygge rede.

Forleden snakkede manden og jeg lidt om hvordan vi skal være her i lejligheden allesammen. Om vi skal lave noget med skillevægge, om pigerne skal dele værelse eller ej. Måske får vi tilbudt noget større inden det overhovedet bliver nødvendigt. Måske finder vi et røverkøb af et hus, måske sker der noget vi ikke kan forudse? Vi har i hvert fald besluttet at lade det være helt åbent. Det første halve år sover hun alligevel sikkert ved siden af mig i sin vugge. Og så må vi jo se på hende og vores behov. Vi ved jo endnu ikke hvad hun er for en type og det tror jeg helt sikkert har noget at sige.

Sidst jeg var gravid var det hele noget anderledes, for den gang “nestede” jeg på en hel anden måde. Der var mange ting der skulle købes ind og være klar. Vi satte en kommode i stand, hyggede os med at finde en fin farve til den, manden byggede puslebord og vi købte barnevogn og udstyr, alt muligt udstyr! Nogle af tingene troede jeg var uundværlige, fordi nogle mødre henne på Instagram havde reklameret for dem. Denne her gang ved jeg to ting:
1. At verden ikke stopper, eller at butikkerne ikke lukker fordi jeg føder. Hvis jeg opdager noget lillesøster virkelig mangler for at kunne være en glad baby, så kan det jo skaffes lynhurtigt.
2. Babyer har ikke brug for ret meget for at være tilpasse. I starten mest deres mor, en masse mælk, måske en sut (hvis de da gider sådan en), en tør ble en gang i mellem, og så skal resten sgu nok gå.

Tidligere har jeg skrevet på bloggen at jeg følger en terminsgruppe på Facebook, og noget af det sjoveste ved at gøre det, er at opleve hvor helt utroligt forskellige vi er. Nogle gange føles det mest som om det er mig der er forskellige for resten af gruppen. For jeg er slet ikke der hvor de andre er, de tager mavebilleder, køber ind, vasker og ligger på plads, bygger værelser, sætter møbler i stand, indhenter gratis babypakker med bleer og nogle er allerede begyndt at lave mad til fryseren til den første tid.

Lillesøsters tøj burde allerede ligge i en dertil indrettet og istandsat kommode – det gjorde storesøsters. Vi har ikke nået det endnu, faktisk er jeg i tvivl om vi når det. Moderen skal jo lige have sin uddannelse i hus først, det er ikke sikkert at vi når så meget andet end det, men der er vist en ledig skuffe i storesøsters kommode. Den gamle barnevogn duer endnu. Jeg håber at jeg kan amme, og så har vi en masse stofbleer fra sidst.

Vi er måske i virkelig all set – sådan så godt som vi kan blive – det kan nok godt være at vi denne gang får brug for at takke ja til at folk kommer med barselsmåltider og giver en hjælpende hånd. Men det er i virkeligheden en 3. ting jeg har lært efter jeg er blevet mor og med alt hvad vi er gået igennem. De fleste mennesker vi har i vores liv, vil gerne hjælpe. Rigtig gerne endda. Vi skal bare sige til. Og de kan faktisk også godt lide os selvom her ikke lige er blevet støvsuget. Ligesom jeg ved at sundhedsplejersken ikke melder mig til kommunen hvis jeg ikke har fået gjort rent inden hendes besøg. Det vidste jeg åbenbart ikke sidst 😉

Det. Skal. Nok. Gå!
Som en klog veninde sagde: “tror du måske ikke at det er fordi reden allerede er bygget?”

En tanke om “Nesting”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *