Picture perfect

Havregrødsgryde og tallerkner står i køkkenvasken. Opvaskeren er stadig fuld og det virker uoverskueligt at gøre noget ved det.

Jeg er blevet syg. Jeg har ondt i halsen, feber, hoster og har ingen stemme. Heldigvis sov pigerne godt i nat og jeg behøvede ikke at stå op før kl. 7. Alligevel er jeg træt. Ikke søvnig. Men sådan træt i kroppen. På sygdoms måden.

De sidste 14 dage har jeg hostet. Eller haft noget med halsen i forskellig variation. Men nu topper det. Det håber jeg i hvert fald.

Pigerne er kommet i tøjet, har fået morgenmad, fået redt hår, børstet tænder, fået vitaminer og den yngste rene bleer. Alt det er en selvfølgelighed, det skal de ha! Selvfølgelig. Men når man er syg og enlig mor, er det lidt hårdt at holde skuden oppe for os alle tre. Jeg har således fedtet hår, briller og daggammel make up og er stadig iført nattøjet.

I går aftes da pigerne sov og jeg havde sofatid, lå jeg og gloede ind i min telefon. Henne på Instagram ligner det, at alle er kreative, på ferie, ude at shoppe, i spa, spiser sund og smuk mad, træner, er til noget smart og kulturelt, og i øvrigt har smukke hjem uden havregrødsgryder der trænger til at blive vasket op.

Jeg har det faktisk virkelig fint med mit liv, mig selv, mit hjem og hvad jeg evner og kan. Her er oftest rent og ryddet op. Børnene er rene og pæne. Jeg er det også (de fleste dage i hvert fald). Vi har det godt og spiser sund og hjemmelavet mad og alt det der. Alligevel, kan jeg sgu godt blive ret træt af, at alt det perfekte er det der fylder så meget.

Johanne fra nutidensmor har lavet en undersøgelse på Instagram, hvor hun spørger om, folk tror at nogle Instagramprofiler eller billeder, kan få andre til at få det dårligt med selv eller give en følelse af utilstrækkelighed. 4 % svarer nej, 96 % svarer ja. Bag de 96 procent gemmer sig 3627 mennesker. Det er alligevel ret påfaldende. Men slet ikke mærkeligt, synes jeg. For der igår. Da jeg lå helt sølle og alene på sofaen, med manglende stemme og ondt i alle knogler, tænkte jeg, at jeg var imponeret over andre menneskers aktivitetsniveau og det overskud de ligger for dagen (Instagram). Jeg er heldigvis godt klar over, at det ikke er virkelighed og lur mig om ikke de fleste har rod i hjørnerne og dage hvor det hele er lidt grimt. Jeg tror det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *