Pige-mor #2

Forleden læste jeg hos Cana, at hendes dreng har fået nye sandaler – ikke bare hvilken som helst slags sandaler, men et par sandaler han helt selv har valgt og derfor er de guld og har blomster på. Hvis I kigger forbi hendes blog, kan I selv se hvor flotte de er. Og hvorfor skal børn egentlig ikke have lov selv at bestemme? Og hvis de skal, hvornår er det så?

I sidste uge oplevede jeg for første gang, at min datter var utilfreds med det tøj jeg havde givet hende på. Hun har tidligere udtryk mening om hvad hun helst ville have på, men ikke haft en decideret holdning. Og come lige on, hun bliver først 2 år til september. Så det starter lidt for tidligt.

I bedste “drenge”-stil, eller måske bare klassisk for hendes alder, er hun helt bidt af alt hvad der hedder gravkøer, kraner, “flymaskinaa” og alverdens transportmidler. At stå ved bygge pladsen ved Nørrebro station er cirka det fedeste man kan lave, for der er både toge, store kraner, gravkøer og der kører busser forbi. Sikke en fest!

Derfor har moderen selvfølgelig været på Reshopper og fundet en aflagt gravko og en mejetærsker. By-barnet høster nu korn midt på stuegulvet og sammen med DUPLO-dyr er det pt. det bedste legetøj der findes. Hver morgen kører vi desuden forbi en stor kran på vej til vuggestue og der bliver bliver både råbt “HEEEJ”, hujet og sagt farvel til den.

Et sted i mellem de indkøbte landbrugsmaskiner og de daglige besøg til byggepladsen, troede jeg at det var godt nok, men næ-nej.  Nu er den nemlig gal med tøjet. I sidste uge havde vi set både kraner og gravkøer på vej til vuggestue. Da vi ankom til vuggestuen ville skæbnen at de to drenge der udover min datter var mødt tidligt, havde trøjer med gravkøer og kraner på. Da hun blev opmærksom på det, udspillede følgende sig:

Hun kigger ned af sig selv. Kigger forurettet op på mig og siger “Mig gravko-trøj” – det er ellers fine sæt med leopard-gamacher (eller “tiger-buksarh”) og en sort trøje var og er slet ikke godt nok. Jeg må altså på jagt efter noget sejere tøj.

Samtidig er hun i de her dage helt vildt optaget af at få “fina hår” – altså fint hår, og viste stolt verdens mindste hestehale frem i vuggestuen i morges.

Jeg tror at kombinationen mellem lyserøde elastikker og tøj med køretøjer bliver perfekt. For det behøver jo ikke være så sort/hvidt hvad man godt kan lide? Hvorfor ikke vælge det bedste fra begge verdener? Moren foretrækker i øvrigt, biler og gravkøer frem for Frost-rædsler any day.

– (Drenge)-Pige Mor her.

En tanke om “Pige-mor #2”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *