Søstre

“Sikke et smukt syn”. Jeg skubber dobbeltvognen med begge piger ned af Lundtoftegade, og vi møder en ældre dame. Pigerne er nu så store, at de kan sidde i klapvognen begge to og kigge ud. Jeg giver damen ret – de to sammen, er det smukkeste syn jeg kender.
Da jeg henter den efterhånden obligatoriske tebolle hos bageren, lader jeg vognen med pigerne stå ude på gaden – jeg kan se dem hele tiden. Mens de venter, kan jeg se at storesøster tager lillesøsters hånd. Det er ligefør, at jeg får tårer i øjnene. Forleden dag sagde hun “bare rolig, jeg skal nok passe på dig”.

Det er ret stort, at mærke hvor meget de allerede holder af hinanden. Den ene er knap 3 år og den anden 8 måneder. Men allerede har de noget sammen, som kun er deres. I går vendte den ældste hjem, efter 3 dage i Jylland med deres far – det er det længste vi har været adskilt, det længste pigerne har været adskilt. Der har været savn over hele linjen, Igår fik lillesøster et kys før der kunne blive tale om, at man sagde hej til sin mor. Lillesøster var ved at hoppe ud af sin egen krop af glæde. Det er hun altid, når hun får øje på sin storesøster. Inden de skulle putte, legede vi alle 3 på gulvet på deres værelse. Den lille rejste sig op af stolen storesøster sad på, prøvede at kravle op på hende, hvor hun var, skulle lillesøster være. Storesøster lod hende gøre det – det i sig selv er kærlighed 😉

Dengang jeg blev alene med dem, frygtede jeg, om det ville have indflydelse på deres indbyrdes forhold, eller måske nærmere storesøsters forhold til lillesøster, at de nu var blevet skilsmissebørn. De var jo virkelig nødt til at dele – hele tiden. Jeg var bange for at min ældste ville lade sine frustrationer gå ud over den yngste. Det skete heldigvis aldrig.

At blive mor, er klart det største jeg har oplevet i mit liv. Jeg har meget svært ved at forestille mig, at noget nogensinde skulle kunne komme til at slå det. Men det at opleve, sine to hjemmegroede små menneske få øjnene op for hinanden, vise hinanden omsorg og kærlighed, at fornemme hvordan man kan savne, selvom man kun er 8 måneder gammel. Det er sgu næsten ligeså stort.

Jeg er så stolt og lykkelig over, at have to der elsker hinanden.

 

IMG_4185

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *